Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твИзборите в България винаги са

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твИзборите в България винаги са
Коментари Харесай

Виктория Василева: Изборите у нас се превърнаха във война между администрация и избиратели

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Изборите в България постоянно са били доста съществено тестване за всички участници в тях. В последно време те към този момент се трансформират даже в същинска война сред администрация и жители. И в цялата тази война доста значимо е мястото на покровителите и наблюдаващите, с цел да се подсигурява честността на изборния развой. Затова би трябвало да обърнем внимание на покровителя - каква е неговата функционалност. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв Виктория Василева.

Изборният ден се дели на три стадия. Застъпниците са хора, които би трябвало да следят изборния развой от началото до края. Важно е тяхното наличие още от откриването на изборната секция рано сутринта, тъй като тогава се случват няколко значими неща. За страдание през последните години се счита, че ролята на покровителя е чак вечерта, когато би трябвало да вземе протокола с резултатите, с цел да ги занесе в партийната централа, уточни тя.

А той може да минимизира всевъзможни неточности и извращения, които могат да се случат, добави тя.

 Застъпниците би трябвало да внимават за това по какъв начин се гласоподава. Много би трябвало да се внимава за възрастни хора, които влизат да гласоподават с компаньон. Тук би трябвало да се знае, че възрастта и неграмотността не са физически кусур. Т.е. с компаньон могат да гласоподават единствено хора, които фактически имат проблеми с напредване, слепи, т.е. хора, които имат съществени спънки да слагат своя знак. Друго е по никакъв метод да не се нарушава тайната на вота, разяснява Василева. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР